RIJSHOOL DEFENSIEF MOL-BALEN

Categorie A

Theorie:

De theorie en oefenvragen vind je op de site www.gratisrijbewijsonline.be en www.wegcode.be
Het theorie-examen blijft 3 jaar geldig. Je kan het afleggen vanaf 17 jaar en 9 maanden.

Praktijk:

A1: is geldig vanaf 18 jaar voor motorfietsen met een maximum cilinderinhoud van 125cc, maximaal vermogen van 11kW/15pk en een vermogen-gewichtsverhouding van maximaal 0,1kW/kg.

A2: is geldig vanaf 20 jaar voor motorfietsen met een maximaal vermogen van 35kW/47pk en een vermogens-gewichtsverhouding van maximaal 0,2kW/kg. De motorfiets mag niet afgeleid zijn van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen.

A: is geldig vanaf 24 jaar voor motorfietsen met een vermogen van meer dan 35kW/47pk. Deze leeftijd wordt teruggebracht tot 22 jaar als je tenminste 2 jaar een rijbewijs A2 hebt.

Onze lesmotors:

Kawasaki ER6N ABS 53 KW
Kawasaki ER6N ABS 25 KW

Praktijkopleiding:

9u rijles = examen op privaatterrein van examencentrum met rijschool = geslaagd = 1 jaar voorlopig rijbewijs = na 1 maand kans op examen openbare weg.
Na elke 2x niet geslaagds = 2u inhaalopleiding = geldt afzonderlijk voor openbare weg en manoeuvres.
Slagen op privaatterrein = via voorlopig rijbewijs (12maand) en na minstens 1maand examen op openbare weg met eigen motor = vanaf 3de examen verplicht via rijschool.
= 3uur praktijkles via rijschool en dan openbare weg examen via rijschool.
De kandidaat kan ook 12u rijles volgen en manoeuvres en openbare weg op dezelfde dag afleggen.


Praktijkopleiding = geleidelijke toegang
2 jaar ervaring is een lagere categorie om de toegang tot een hogere categorie te verkrijgen, aangevulde met een opleiding. De kandidaat die houder is van een geldig rijbewijs categorie A1 of A2 is vrijgesteld van theorie examen.
Na elke 2x niet geslaagd: 2u inhaalopleiding verplicht = afzonderlijk voor privaatterrein en openbare weg.
Na slagen op privaatterrein heeft de kandidaat de keuze: via een voorlopig rijbewijs 12maand en na minstens 1 maand examen op openbare weg = vanaf 3de acemen verplicht via rijschool.
Openbare weg via rijschool = geen bijkomende uren onderricht verplicht.

Toegang AM:
Vanaf 15 jaar en 9 maanden kan je theoretisch examen afleggen. Het theoretisch examen heeft 40 vragen waarvan je er 33 juist moet beantwoorden om te slagen. Je bent verplicht om 4u praktijkopleiding te volgen in een erkende rijschool en vanaf 16 jaar kan je je examen afleggen, deze omvat enkel een proef op privaatterrein. Je kan examen afleggen met je eigen bromfiets of met een bromfiets van de rijschool. Er bestaat geen voorlopig rijbewijs van deze categorie.


Toegang A1: Vanaf 18 jaar opleiding enkel vanaf rechtstreekse toegang.

Toegang A2: Vanaf 20 jaar 2 jaar rijbewijs A1

Toegang A: Vanaf 24 jaar

Geleidelijke toegang + vanaf 22 jaar: 2jaar rijbewijs A2

Meer info over praktijklessen, vervolmakingsopleiding inschrijven.....

Paul Janssen: 0477/276092Ronny Toelen: 0494/654822